BTC Glass Design Bine ati venit pe siteul Grupului BTC
BTC Oferta
Produse
 Articole decorative
 Industria vinului
 Sticlarie de laborator

Hr
Hr
TelVerde
TehnologieMaterie prima utilizata
Sticla SIMAX, prin compozitia sa chimica si proprietatile sale face parte din categoria de sticla borosilicata 3.3, transparenta, “dura”, prezentand un grad inalt de rezistenta la agentii chimici agresivi si la socurile termice, conform normelor internationale ISO 3585.  Sticla SIMAX este utilizata in fabricarea unei game largi de produse de sticlarie tehnica si de laborator, de aparatura industriala si de sticlarie decorativa si de menaj.
Sticla borosilicata este utilizata in numeroase domenii industriale, avantajul care-o recomanda fiind inalta rezistenta termica si chimica, asigurand un mediu neutru pentru materiale si preparate active din: chimie, petrochimie, industria alimentara si energetica, metalurgie, medicina, microbiologie, farmacie, laboratoare din diverse ramuri ale industriei.
Produsele din sticla borosilicata au suprafata neteda, non-poroasa, perfect transparenta, sunt neutre fata de catalizatori, rezistente fata de substante corozive in conditii tehnologica dificile, avand o structura perfect omogena.

O meserie mai putin cunoscuta
Printre tehnicile de prelucrare a sticlei la cald, meseria de suflator de sticla la lampa este,  fara indoiala, mai putin cunoscuta, fiind insa in continua dezvoltare. Dovezile cele mai vechi referitoare la prelucrarea sticlei la lampa dateaza inca din sec. XVIII. Artizanii utilizau atunci lampi pe ulei, flacara fiind amplificata de un jet de aer produs de o suflanta de picior si de un furtun de aer. In secolele XIX si XX, o data cu evolutia tehnologiei si inventia sticlei borosilicate care rezista la socuri termice, meseria respectiva cunoaste transformari importante.

Modelarea sticlei
Suflatorul la lampa (sticlarul) primeste materia prima, sticla borosilicata, sub forma de tuburi sau bagheta.  In munca sa acesta se bazeaza pe proprietatea sticlei de a deveni pastoasa in momentul in care este incalzita. O data inmuiata, sticla poate lua forma dorita.
Indemanarea si experienta sticlarilor le permite sa dea forma solicitata conform cerintelor specifice de fabricatie.

 

© Copyright 2000 - 2021 - BTC Glass Design.
Gazduit de RedCMS | Black Friday Romania